Amsterdamsestraatweg 14, Maarssen. Nederland
(+31) 6 - 45867479 RH@LinguaMorfi.nl

Wie is LinguaMorfí

Mijn naam is Raoul Hagenbeek. Al zolang als ik me kan herinneren heb ik een voorliefde gehad voor talen buiten het Nederlands. Dat dit met de paplepel is ingegoten, kan je wel zeggen. Op vakantie stuurden mijn ouders mij al alleen naar de “boulangerie”. Daar moest ik vragen om “une baguette, deux croissants et deux pains au chocolat”. Uiteraard kwam de grammatica pas in een later stadium. Maar een basis was gelegd voor een geletterde toekomst.

In groep acht van de basisschool kreeg ik extra colleges omdat de lesstof me goed afging. Hier leerde ik enkele basiswoorden in het Russisch. In de drie jaar gymnasium die ik volgde, kwam mijn liefde voor het Oud-Grieks taal tot uiting. Uiteindelijk rondde ik de HAVO af met de combinatie van twee exacte profielen en als talen Nederlands, Engels en Duits 1. Met mijn diploma op zak begaf ik mij naar Maastricht om aan de Hogeschool Zuyd te gaan studeren “De vertaalacademie”.

Omdat mijn vooropleiding geen aansluiting bood bij de programma’s Frans en Duits, was ik genoodzaakt hier met Spaans te beginnen. ¡Ningún problema!  Helaas bleek het iets te veel om in een jaar tot voldoende niveau te komen en was ik genoodzaakt verder te zoeken.

Mijn omweg liep via Delft, waar ik Milieukunde heb gestudeerd en mijn titel als ingenieur (Bachelor of Applied Sciences) heb behaald. Daarna ben ik bij verschillende Milieu-adviesbureaus aan het werk gegaan.

Na jarenlang een lichte twijfel in het achterhoofd, ben ik anno 2016 weer begonnen met de opleiding vertaler Engels, dit keer in Utrecht via de LOI. En heb ik eindelijk de stap gemaakt om langzaam toe te werken naar een eigen vertaalbureau.

Naast werken en nieuwe talen ontdekken, houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met muziek, stijldansen en vrijwilligerswerk in een asiel voor konijnen en knaagdieren. De weinige vrije momenten die overblijven, besteed ik aan lezen of het kijken van een leuke film, tv-serie of anime. Uiteraard allemaal onder het mom van zelfstudie.

 

Talenkennis:

Nederlands moedertaal
Engels hoog zakelijk niveau
Duits Havo eindexamen niveau
Frans Gymnasium 3 niveau
Spaans gevorderd niveau, 1 jaar vertaalacademie 2003-2004
Japans basis niveau, zelfstudiecursus basis Japans NHA, 2015-2016

Opleidingen:

HBO Vertaler Engels 2016 – actief volgend
Post-HBO cursus Milieugeluid 2009 – 2010, certificaat behaald
HBO Milieukunde 2003 – 2007, diploma behaald
HAVO 1999 – 2002, Diploma behaald,

combinatie profiel Natuur&Gezondheid/Natuur&Techniek

Gymnasium 1995-1999

 

Voor nadere informatie en mijn werkverleden verwijs ik u graag naar mijn LinkedIn-profiel